Vajaspogácsa

Hozzávalók:

Budafok élesztő, liszt, margarin, só, tojás, tej

Elkészítés:

60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer megkenjük. Ha este készítjük, rakjuk tepsibe, reggelig letakarva kelesztjük, darált hájjal is lehet készíteni. Szebb, ha másnap sütjük. Jó étvágyat!

Elkészítési idő:

2 óra

Bonyolultság:

kezdő

Szerző:

ZSEBI

Értékelés: 2 Szavazok