Házi kenyér

Hozzávalók:

Hozzávalók:

14 gr Budafok élesztő

19 gr só

4 dl langyos víz

770 gr liszt

 

Elkészítés:

2 dl vizet az élesztőt a csésze aljába teszem, majd a lisztet, sót és a másik 2 dl vizet. 3 óra mulva friss házi kenyeret kapunk.

Elkészíthetjük ugyanezt sütőben is ha nincs kenyérsütőnk.

Akkor ezeket a hozzávalókat kézzel ledagasztjuk, pihentetjük rövid ideig, majd formázzuk. ( hosszukás, vagy gömbölyű alakura) Sütőpapirral kibélelt, majd bőségesen lisztezett tepsibe tesszük. Kelesszük langyos helyen, majd vizzel lekenjük, 3 helyen bevágjuk és előmelegített sütőbe tesszük. 1/2 órát erős lángon sütjük, majd lejebb vesszük és még fél órát tovább sütjük. Ekkor már kész a kenyerünk! Vizzel ismét lekenjük és szép fényes lesz a héja. (lehet ízesíteni magvakkal, tört burgonyával vagy pehellyel ízlés szerint)

Jó étvágyat!

Elkészítési idő:

2-3 óra

Bonyolultság:

kezdő

Szerző:

Koller Józsefné Káloz

Értékelés: 5 Szavazok